Romexis 6 je edinstven program, ki enostavno povezuje vse naše aparate in vsebuje vse kar za svoje delo potrebujemo. Dobesedno all-in-one rešitev za majhne in velike zobozdravniške ordinacije.

Centralizirana podatkovna baza omogoča dostop do vseh potrebnih podatkov, modularnost programa pa poskrbi, da program raste skupaj z vašo ordinacijo.  

 

Za povezavo na spletno stran proizvajalca Planmeca kliknite TUKAJ.

2D

Ortopan

Osnoven programski modul za 2D slikanje in diagnostiko nam s svojim širokim naborom orodij in filtrov omogoča hiter zajem slik, njihovo obdelavo in diagnosticiranje.

Pokriva vse vrste 2D slik od intraoralnih, ortopanov, cefalometričnih pa vse do fotografij in video posnetkov.

Prilagodljive predloge nam omogočajo samodejno razvrščanje in oštevilčevanje zobnih slik. Pri uporabi skupaj z intraoralnim rentgenskim aparatom Planmeca ProX in intraoralnim senzorjem Planmeca ProSensor HD se samodejno zabeležijo tudi vse vrednosti osvetlitve slike. Z uporabo gonilnika TWAIN pa lahko uporabimo tudi druge senzorje in skenerje slikovnih ploščic.

Slike v bazi podatkov Romexis je mogoče iskati glede na pacientovo ime, vrsto diagnoze ali operaterja. Prav tako lahko enostavno ustvarimo profesionalne izpise in radiološka poročila, ki jih lahko pošljemo napotnim zobozdravnikom. Pacientovim datotekam lahko dodajamo tudi priloge, kot na primer poročila o cefalometriji ali napotnice.

3D

3D CBCT diagnostika
3D diagnostika

Programski modul Romexis 3D nam omogoča upravljanje CBCT slik, modelov, 3D fotografij in celo posnetkov gibanja čeljusti (4D Jaw Motion) v enem vmesniku. Modul je optimiziran za hiter in enostaven ogled slik ter ponuja orodja, potrebna za napredne načrte zdravljenja in analize.

3D prikaz nam ponuja takojšen pregled bolnikove anatomije in je odlično orodje za izobraževanje bolnikov. Omogoča nam takojšen ogled slik iz različnih projekcij ali pretvorbo v panoramske slike in rezine. Orodja za merjenje in označevanje, na primer sledenje živčnih kanalov, dodatno povečajo varno in natančno načrtovanje zdravljenja.

Celoten CBCT volumen lahko pretvorimo v STL model. Posamezne zobe, mandibulo in čeljust, dihalne poti, sinuse in korenine lahko segmentiramo, shranimo in izvozimo kot datoteke STL za nadaljnje ortodontsko ali protetično načrtovanje in 3D tiskanje. 

Poleg vsega že naštetega imamo še ogromno drugih možnosti, kot naprimer:

  • Analizo dihalnih poti
  • Dodajanje 3D fotografije z dodatkom ProFace
  • Ortodontske diagnoze
  • Pregledi TMZ
  • Prekrivanje CBCT slik za primerjavo pred/med/po zdravljenju
  • Orodja za endodontijo

4D Jaw Motion

4D Jaw Motion

Planmeca 4D Jaw Motion je edina resnična integrirana CBCT rešitev za sledenje, vizualizacijo in analizo gibanja čeljusti v 3D. Ponuja neprimerljivo vizualizacijo gibanja spodnje čeljusti v realnem času, kar nam ustvarja četrto dimenzijo v diagnostiki. Omogoča nam merjenje in vizualizacijo poti gibanja v čelnih, sagitalnih in aksialnih grafih gibanja ter v 3D.

Po akviziciji CBCT slike pacienta s posebnimi napravami, se za sledenje gibanja spodnje čeljusti glede na zgornjo čeljust uporabljajo kamere Planmeca ProFace.

Modeli

PlanCAD Easy

Digitalizacija je pot prihodnosti, modul Model Analyser pa je zasnovan tako, da je delo z njimi čim bolj preprosto. Modul ponuja priročna orodja za vizualizacijo in analizo digitalnih odtisov ter poenostavlja skeniranje za intraoralne skenerje Planmeca Emerald S.

Model Analyser vključuje osnovna orodja vizualizacije za pregled in analizo zobnih modelov ter orodja za označevanje linij robov. Na voljo nam je več vrst analiz, na primer Bolton in Space, pa tudi okluzijski barvni zemljevid, ki prikazuje stike in razdalje ter overjet in overbite.

Zobne modele dobimo in pregledujemo v  v fotorealističnih in živih barvah iz vseh mogočih strani.

Različna merilna orodja nam dajejo široko paleto merilnih možnosti, na primer meritve od točke do točke, širino zob in dolžino loka, … Prav tako pa lahko enostavno primerjamo modele iz različnih časovnih obdobij. 

Ker podpira celoten potek dela za skeniranje in pošiljanje nam omogoča tudi izredno enostavno pripravo digitalnih modelov za 3D tiskanje na tiskalniku Planmeca Creo C5 ali kakšnem drugem.

CAD/CAM PlanCAD Easy

PlanCAD Easy
PlanCAD Easy

Program za oblikovanje zob Planmeca PlanCAD Easy je integriran del programa Romexis in je bil ustvarjen posebej za zobozdravnike. Je hitro in intuitivno 3D orodje za avtomatizirano oblikovanje in načrtovanje različnih protetičnih del, od ene zobne krone do mostičkov. Z uporabniku prijaznimi orodji in funkcijami je spreminjanje oblike in videza enostavno in zabavno.

PlanCAD Easy nam omogoča, da dokončamo celotno zdravljenje sami ter izdelamo krone, mostičke, … na rezkalnih enotah Planmeca PlanMill 30 S ter Planmeca PlanMill 40 S v ordinaciji, ali pa delimo podatke in modele z laboratoriji ter nam jih izdelajo oni.

CAD/CAM PlanCAD Premium

PlanCAD Premium
Digitalni artikulator

Modul PlanCAD Premium je namenjen zobotehnikom. S svojo enostavnostjo uporabe in prilagodljivostjo je idealno orodje za ustvarjanje vrhunskih protetičnih izdelkov.

Planmeca PlanCAD Premium vam omogoča oblikovanje široke palete indikacij – vključno z zasnovo krone in mostičkov, voščenimi modeli, pritrjeni vijačni in cementirani abutmenti, modeli palic in mostičkov za implantate, opornice za ugriz in modelov za 3D tiskanje. Vsebuje tudi veliko izbiro virtualnih artikulatorjev in obsežne knjižnice implantatov za oblikovanje abutmentov po meri.

Potencial resnično odprtega formata STL je v možnosti uvoza, izvoza in urejanja mrež brez omejitev. PlanCAD Premium je nabor orodij za ustvarjalne misli, ki nam omogoča svobodo uporabe podatkov iz različnih virov brez dodatnih stroškov.

Cefalometrija

Cefalometrična analiza

Modul Cephalometric Analysis je vrhunsko orodje za izvajanje cefalometrijskih analiz, kirurškega načrtovanja in nadaljnjega spremljanja zdravljenja v 2D. Na voljo so nam enostavna orodja, ki omogočajo hitro in učinkovito analizo slik. Funkcija samodejnega sledenja v nekaj sekundah postavi točke in silhuete mehkega tkiva na cefalometrično sliko, tako da imamo več časa za analizo.

Implantologija

Implantati

Planmeca Romexis 3D ima dva podmodula, namenjena posebej za implantologijo. Enega za virtualno načrtovanje implantatov in drugega za oblikovanje kirurških vodnikov. Oba sta preprosta dodatka za modul Romexis 3D in uporabnikom pomagata pri načrtovanju in implantaciji.

Romexis vključuje knjižnico implantatov z realističnimi modeli več kot 100 proizvajalcev, katerih iskanje je enostavno. Program nas tudi opozori, če je implantat nameščen preblizu sosednjim zobem, mandibularnemu kanalu ali drugemu implantatu. Na voljo imamo tudi orodje za oceno kakovosti kosti okoli implantata.

Modul Implant Guide nam v nekaj preprostih korakih omogoča oblikovanje kirurških vodil. Program samodejno oblikuje vodnik po območju, ki ga enostavno določimo z miško. Vodnik lahko nato še izboljšamo z dodajanjem podpornih vrstic, vršnih oken in reliefnega besedila ter z brisanjem nepotrebnih delov. V kolikor smo zob odstranili že pred vstavitvijo implantata, programska oprema omogoča tudi njegovo digitalno odstranitev, kar pomeni, da pacienta ni treba znova slikati.

Vodila za implantate, izdelana s programom Romexis, lahko enostavno natisnemo s 3D tiskalnikom Creo C5 ali drugim ustreznim 3D tiskalnikom.

Za enostavnejše delo si lahko natisnemo tudi poročilo, ki vsebuje podatke o načrtu implantata in oblikovan vodnik z vsemi informacijami potrebnimi za uspešno operacijo. Poročilo vključuje model in meritve načrtovanega implantata, uporabniško vodeni kirurški komplet in vrsto rokavov ter vrsto svedrov skupaj z jasnimi slikami položajev implantata.

Kirurgija

Kirurško načrtovanje

Romexis CMF Surgery je napredna ortognatska programska oprema za pripravo virtualnih načrtov kirurškega zdravljenja. Kirurgom nudi sredstva za oceno primerov in ustvarjanje vmesnih in končnih opornic glede na ciljno okluzijo in položaj čeljusti.

Združuje vsa potrebna orodja za načrtovanje ortognatskih tretmajev. Programska oprema samodejno ustvari rezalne predloge za najpogostejše osteotomije, kot so LeFort 1, BSSO in Genioplasty.

Programski modul Romexis CMF Surgery vsebuje tudi merilno tabelo, ki nam olajša anatomske mejnike in meritve med njimi in med simulacijami ortognatskega zdravljenja.

Ko je načrt kirurškega zdravljenja končan, lahko s programsko opremo enostavno oblikujemo vmesne in končne opornice ter jih prilagodljivo izvozimo v STL formatu za 3D tisk.

Opornice, vodila za vsadke in vsadke za posameznega bolnika lahko naročite tudi pri ekipi Planmeca ProModel neposredno prek programske opreme Romexis CMF Surgery. Skupina virtualno pomaga kirurgom tudi pri načrtovanju njihovega ortognatskega zdravljenja.

Ortodontija

3D Ortho Studio ortodontom in zobnim laboratorijem ponuja veliko inovativnih orodij za načrtovanje zdravljenja v 3D. Izdelamo lahko digitalne zobne modele za namene vizualizacije in načrtovanja na več načinov. Prav tako lahko praktično prilagodimo okluzijo. Vključuje tudi orodja za preproste in enostavne ortodontske meritve, kot so meritve od točke do točke, dolžine loka, širine zob in silhuet, …

Zobne krone lahko segmentiramo iz digitalnih zobnih modelov, pa tudi simuliramo ortodontsko zdravljenje z gibanjem in vrtenjem zob. Simulacije izboljšamo tako, da v svoje načrte združimo še korenine in kostno površino iz CBCT slik. To nam omogoča nadaljnje spremljanje gibanja korenin med simulacijo zdravljenja.

Smile Design

Smile Design

Romexis Smile Design je hiter in preprost za uporabo. Za oblikovanje nasmeha z 2D fotografijo obraza in silhuetami zob potrebujemo le nekaj minut. Programska oprema nam omogoča manipulacijo položaja, oblike in dimenzij vsakega zoba posebej, da dosežemo željen videz in prileganje.

Romexis Smile Design je več kot le simulacija novih nasmehov. Dokončane zasnove digitalnega nasmeha lahko enostavno izvozimo v katero koli programsko opremo CAD/CAM in predstavimo različne možnosti zdravljenja ter uresničimo načrte. 2D zasnova deluje kot referenca pri oblikovanju fizičnih modelov in v sami restavraciji.

Dental PACS

Dental PACS

Kot prvi zobozdravstveni PACS, ki ima možnost arhiviranja in načrtovanja zdravljenja v isti programski opremi, je bil Romexis Dental PACS zasnovan posebej za potrebe zobozdravstvenih ordinacij, bolnišnic in univerz. Zagotavlja neodvisno in varno platformo za poenostavitev slikovnega poteka dela celo v zapletenih okoljih.

Za razliko od drugih sistemov za arhiviranje slik in komunikacijskih sistemov je Romexis Dental PACS del ene programske rešitve, ki omogoča ogled vseh 2D in 3D slik ter vključuje tudi vse možnosti načrtovanja  in zdravljenja. S tem odpravimo potrebo po namestitvi, vzdrževanju in učenju uporabe več različnih programov.

Ko odpirate slike neposredno s strežnika Planmeca Romexis, so vse slike predstavljene kot manjše sličice. Tako je dostop do željene slike hiter in enostaven. Vse slike lahko tudi prenesete in arhivirate kot stisnjene datoteke DICOM in si tako še skrajšate potreben čas za njihov prenos iz strežnika na delovno postajo.

Romexis Dental PACS nam omogoča tudi arhiviranje slik iz rentgenskih naprav drugih proizvajalcev s pomočjo DICOM Storage. Neposreden zajem 2D slik je mogoč s preko TWAIN standarda. 

Clinic Management

Clinic management

Z modulom Clinic Management povežemo skupaj vse naše aparate in dobimo popoln nadzor nad njimi, njihovim stanjem, uporabo, potrebi po servisu ali rednem preventivnem vzdrževanju.

Programske rešitve, orodja in integracije

Programske rešitve in orodja za hitrejše ter učinkovitejše delo.

  • Romexis 3D v OnDemand 3D
  • Romexis 2D kodiranje in pripenjanje slike v email
  • Iskalnik RXS6 search za Romexis 6
  • Migracije dentalnih slik v Romexis