Zobozdravnik in prihranek časa z intraoralnim skenerjem

Ste kdaj razmišljali o nakupu časa?

Vem kaj mislite. To ne gre. Čas je dobrina v našem življenju, ki je ne moremo dobiti nazaj in vsaka minuta je dragocena.

Pa vendar ga kupujemo vsak dan. Kot primer lahko pogledamo računalnike. Lahko bi pisali, računali in vodili evidence na roke, pa vendar raje kupimo sodobno orodje, ki nam bo prihranilo čas. Le-tega potem lahko uporabimo po svojih željah.

Kaj pa digitalni odtisi zob? Tako kot si z uporabo računalnikov olajšamo in pohitrimo delo, si ga tudi z uporabo sodobnih intraoralnih skenerjev.

Klasična metoda odtiskovanja nam vzame nekih 10-20 minut skupaj s pripravami. S sodobnim intraoralnim skenerjem Planmeca Emerald S pa potrebujemo le del tega časa. Razliko v času lahko uporabite kot si želite.

Uporaba intraoralnega skenerja je prijetnejša tudi za paciente, saj nima neprijetnega okusa, se ne prilepi na zobe in ne povzroča slabosti. Dodaten plus digitalnega odtisa zob je, da že takoj vidimo ali je zadovoljive kvalitete ali ne, saj nam program pokaže katere dele smo dobro poskenirali in katerih nismo (ter jih po potrebi še enkrat poskeniramo). Pri klasičnem odtisu pa dejansko stanje dobi šele laboratorij po izdelavi odlitka.

Prihranek se nam pokaže tudi pri pošiljanju, saj sedaj odtis lahko pošljemo po elektronski poti do laboratorija, ki lahko začne z obdelavo in izdelavo še isti dan.

Sedaj ko imate digitalni odtis zob, pa lahko pacientom ponudite še nekaj več. Izdelavo zobne krone in zaključek zdravljenja še isti dan. Le to vam omogoča rezkalna naprava Planmeca PlanMill 30 S, s katero enostavno izdelate zobne krone, onlaye, inlaye, luske, … kar v svoji ordinaciji.

V spodnjem videu, ki traja dobrih 15 minut, nam Dr. Mennito na kliničnem primeru prikaže celoten proces in uporabo teh orodij, od priprave, skeniranja, modeliranja do dokončne izdelave zobne krone.

Za preizkus in demonstracijo CAD/CAM opreme pokličite na 031/686-255 ali pišite na anze.gantar@braintec.si.